Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви създаването на Алианс на отбранителната

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви създаването на Алианс на отбранителната
Коментари Харесай

Зеленски обяви създаването на Алианс на отбранителната индустрия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  разгласи основаването на Алианс на отбранителната промишленост по време на първия интернационален конгрес за отбранителната промишленост в Киев, оповестява Укринформ.

По думите му става въпрос за алианс, " който цени интернационалното право и знае по какъв начин да работи за действителна отбрана на интернационалното право, отбрана на сигурността от всякаква експанзия - и приказвам освен за Украйна, само че за сигурността на всяка нация в света ".

Зеленски описа, че е създадена декларация, която да служи за основа на алианса и добави, че производители на военна техника и оръжия от цялостен ​​свят, " които споделят нашето желание да осигурим действителна отбрана против експанзия ", могат да се причисляват свободно.

Той означи още, че декларацията към този момент е подписана от 13 " видни " компании, които са подготвени да изградят " нов боеприпас на свободния свят " дружно с Украйна.
 Зеленски: Утре се чакат значими вести за Украйна
Зеленски: Утре се чакат значими вести за Украйна

Ние работим, с цел да подсигуряваме, че идващите седмици ще прибавят мощ към Украйна

По думите му с нападението си против Украйна Русия е посочила, че може да съставлява опасност за суверенитета и естествения живот на всеки народ на цялата планета. Той счита, че с взимане на образец от Украйна, всяка нация може да разбере от какво има потребност за личната си отбрана - " какви оръжия, какви промишлености, какви модерни технологии, какви съюзи ".

" От това по какъв начин сме издържали във войната и от това по какъв начин Украйна ще надделее, ние предоставяме сполучлива тактика за национална и групова отбрана на всички останали по света, които ценят мира. Дългосрочна тактика. Точно в този момент, за идващите десетилетия, се дефинират най-мощните военно-промишлени комплекси, какви ще са техните цели и какъв ще бъде стандартът на защитата в света. Определя се точно в Украйна ", посочи той.

Около 252 отбранителни компании от над 30 страни участваха в Първия интернационален конгрес на отбранителната промишленост в Киев.
 Зеленски: Украйна би трябвало сама да създава оръжията си
Зеленски: Украйна би трябвало сама да създава оръжията си

Пристигнаха първите американски танкове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР